Trying tofu for the first time

EN:    Apparently this year I am learning and trying new things. So last week I tried tofu for the first time and I loved it. I don’t know how to describe it, you just need to try these!

I done some research on how to prepare tofu and I found some easy recipes. The one that caught my attention was Dragon Noodles. It’s very easy to prepare and require very few ingredients. Additionally it is vegan.

 

Ingredients:

  • 100g rice noodles
  • 150g tofu
  • 1 green onion
  • 1/2 red pepper
  • 1/6 red cabbage
  • 2 tbsp soy sauce
  • 1 tbsp maple syrup
  • 1 tbsp Sriracha
  • 1 tbsp vegan butter

 

Instructions:

  1. Cut the tofu, red cabbage, red pepper and green onion in medium pieces.
  2. For the sauce: put the soy sauce, maple syrup and the Sriracha in a bowl and just stir that all together.
  3. Then you are going to boil the noodles.
  4. In a pan add a tablespoon of vegan butter and then add the tofu, onion, peppers and cabbage. Then once that’s a little bit crispy you’re going to add your cooked noodles. Give that a quick stir then just add the sauce and cook until the sauce is kind of absorbed.

 

Recipe Notes:

  • You can replace the maple syrup with honey and the Sriracha with red jalapeno or chili (no longer vegan).
  • If you don’t want to use vegan butter, you can use normal butter (no longer vegan).
  • If you want the cabbage to be really crunchy and fresh tasting, you don’t need to cook it.

Enjoy your meal!

 

 

 

 

RO:    Aparent, în acest an învăț și încerc lucruri noi. Așa că săptămâna trecută am încercat tofu pentru prima dată și mi-a plăcut. Nu știu cum să vă descriu, cel mai bine e să încercați.

Am făcut unele cercetări cu privire la modul de a pregăti tofu și am găsit niște rețete ușoare. Cea care mi-a atras atenția a fost Dragon Noodles. E foarte ușor de preparat și necesită foarte puține ingrediente. În plus e vegan.

 

Ingrediente:

  • 100g noodles
  • 150g tofu
  • 1 ceapă verde
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/6 varză roșie
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 lingură Sriracha
  • 1 lingură unt vegetal

 

Mod de preparare:

  1. Taie tofu, varza, ardeiul roșu și ceapa verde în bucății medii.
  2. Pentru sos: pune sosul de soia, siropul de arțar și Sriracha într-un bol și amestecă bine.
  3. Între timp poți să pregătești pachetele de noodles conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. Într-o tigaie adaugă o lingură de unt vegetal, apoi adaugă tofu, ceapa, ardeiul și varza roșie. Apoi, o dată ce e un pic crocant poți să adaugi noodles fierți. Amestecă puțin apoi adaugă sosul și lasă-l să fiarbă până mai rămâne foarte puțin sos.

 

Recipe Notes:

  • Poți să înlocuiești siropul de arțar cu miere și Sriracha cu ardei iute roșu (nu mai e vegan).
  • Dacă nu vrei să folosești unt vegetal, poți să folosești unt normal (nu mai e vegan).
  • Dacă vrei ca varza să fie crocantă și să dea un gust proaspăt, nu trebuie să o gătești.

 

Poftă bună!

Advertisements

4 thoughts on “Trying tofu for the first time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s